Joulukisa Otahallilla – video!

Ties kuinka mones joulukuun perinteinen voimanostomittelö pidettiin aiempien vuosien tapaan Otahallilla.

Voimanostokisan ensikertalaisia oli tällä kertaa 4 kappaletta, joten heidän tuloskuntoaan eivät vanhat konkarimme tienneet – jännitystä siis oli jonkin verran tiedossa. Ja kuten perinteeksi on jo muodostunut, on aina joku (oletetuista) kovimmista nostajista poissa – ts. koskaan emme ole nähneet HYV top 5 -nostajia samaan aikaan areenalla. Kenties joku päivä…

Kisassa nähtiin kahdenlaiseen klubiin liittyviä henkilöitä. Ensimmäisenä on 200 kilon kyykky, johon tässä kisassa ylsivät ensi kertaa Tommi ja toistamiseen Jonne. Molemmat saavuttivat myös maagisen 600 kg yt-rajan (tasan), johon on aiemmin yltänyt Jonnen lisäksi vain Yusif ja Tuomas.

Lisää statistiikka löytyy HYV:n uudelta ranking sivulta – käy tutustumassa (huom! tulokset päivitetään hiukan viiveellä):

Tuomareiksi oli kutsuttu paikalle useampikin henkilö, mutta heistä Jyri ja Reijo edustivat tiukinta, ehkä voisi sanoa, että sitä vanhaa kunnon perinteistä IPF-linjaa. Armoa ei annettu, mikä on toisaalta vain hyväksi, jos jäsenet aikovat kisata virallisissa kansallisissa tai kansainvälisissä kisoissa. ”Jämptiys” näkyi esim. Jonnen kyykyissä, jotka olivat verrattain kevyitä, mutta valitettavasti eivät tarpeeksi syviä. Kolmesta kyykystä vain yksi oli hyväksytty. Tommin kyykky oli näin ollen kaikkein raskain (=raskaimmalla painolla tehty): 215 kg.

Naisissa taas Sonja eteni selkeässä johdossa penkkiin, sillä eroa oli hänen edukseen 10 kiloa. Tämän lisäksi Sonja oli lähes 8 kiloa kevyempi nostaja, joten myös uudet IPF-pisteet tuovat etua. Toinen naiskilpailijoista, Mathilda, tosin on osoittanut vahvuuttaan penkissä, joten jännitys säilyi loppuun asti.

Penkin osalta ennusteet osuivat kohdilleen, kun allekirjoittanut veikkaili Jonnen ja Olafin kisailevan kuninkuudesta. Olafilla lienee ollut kehnompi päivä, sillä hänen tuloksensa jäi 145 kiloon, jolla olemme nähneet hänen tehneen toistoja liukkailla ja kapeilla Kluuvin penkeillä. Näin ollen Jonne vei voiton 150 kilon tuloksellaan. Naisissa Mathilda kiri Sonjan etumatkaa voittamalla hänet 15 kilolla ja kääntäen näin tulokset ENNEN IPF-pisteitä 5 kiloa edukseen.

Mainittakoon, että uusilla kisaajilla komentojen muistaminen (mm. ”rack” eli tanko takaisin telineeseen) oli hakusessa. Tämä aiheutti mm. Rikulle muutaman kilon heikomman tuloksen hirmuisen grindauksen jälkeen…

Maastavetoon siirryttäessä oli Jonnen voitto suhteellisen varma, sillä ainakin itse tiesin suhteellisen hyvin miesten vetokunnon. Kiitos somen ja Kluuvin myyrien. Tulokset ja kauden kokonaistilanteen löydät jutun lopusta.

Naisissa taas tilanne oli se, että jos Mathilda voittaa Sonjan n. 10 kilolla maastavedossa (olettaen, että tulokset ovat 110 ja 130 välillä), niin hän (Mathilda) voittaa. Molemmat kuitenkin ajautuivat kokeilemaan 115 kiloa viimeisillä yrityksillään, mutta tällä kertaa se oli liikaa ja lopputuloksena oli 110 kg. Näin ollen Sonja voitti naisten kisan, vaikka Mathildan yt oli 5 kiloa suurempi.

Tulokset:

Kauden pistetilanne:

Videot:

Teksti: Jaakko

Videot: Erkkijaakk… Tuukka

Kuva: Timo