HYV Voimaliiga säännöt

1. Voimaliiga koostuu seitsemästä osakilpailusta, jotka julkistetaan www.hyvoimailijat.com ‐sivustolla ennen kilpailukauden alkua.

2. Osallistumisoikeus
Jäsenmaksunsa määräaikana maksaneilla HYV:n jäsenillä on oikeus osallistua Voimaliigan
osakilpailuihin. Syyskauden kisoissa määräaika on 31.8 ja kevätkauden kisoissa 31.12. Täysin uudet maksaneet jäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan kesken kauden jäsenmaksun maksettuaan siihen osakilpailuun, johon ehtivät ilmoittautua sääntöjen mukaan.

3. Liigan pisteytys
Voimaliigan miesten ja naisten osakilpailusta jaetaan voittajalle kiertopalkinto, johon voittajan nimi
kaiverretaan. Kolmelle parhaalle annetaan kunniakirja, mikäli osallistumiskerrat täyttyvät.
Osakilpailusta annetaan pisteet kymmenelle parhaalle: 12‐9‐8‐7‐6‐5‐4‐3‐2‐1. Jos kilpailija ei saa osakilpailusta tulosta, hän saa 0 pistettä, mutta yritys lasketaan kuitenkin osallistumiseksi. Joissakin osakilpailuissa voi olla vaihtoehtoisia luokkia tai sarjoja, joista annetaan vähemmän pisteitä. Tästä kerrotaan erikseen osakilpailun säännöissä.

Voimaliigan voittaa kilpailija, jolla on kauden kilpailuista eniten pisteitä. Mikäli kahdella kilpailijalla on sama pistemäärä, ratkaisee sijoituksen se, kumpi kilpailija on osallistunut useampaan osakilpailuun. Jos osakilpailuja on yhtä monta, keskinäiset kohtaamiset ratkaisevat. Loppupisteissä ja ‐sijoituksissa huomioidaan ainoastaan ne kilpailijat, jotka ovat osallistuneet vähintään kolmeen osakilpailuun.

Voimaliigan loppupisteissä huomioidaan vain kilpailijat, jotka ovat osallistuneet vähintään kolmeen osakilpailuun yllä mainitusta seitsemästä. Jos kilpailija ei saa osakilpailusta tulosta, hän saa 0 pistettä, mutta yritys lasketaan kuitenkin osallistumiseksi. Muiden osalta loppupisteissä ei ilmoiteta kilpailijan liigapisteitä: alle kolmeen osakilpailuun osallistuneet listataan aakkosjärjestyksessä otsikon ”Muut Voimaliigaan osallistuneet” alla.

4. Ilmoittautuminen
Osakilpailuihin voi ilmoittautua ainostaan hyv.nimenhuuto.com’in kautta. Jäsenmaksunsa maksanut saa salasanan palveluun rekisteröimiseksi yhdistyksen sihteeriltä. Ilmoittautumisaika osakilpailuihin sulkeutuu aina viikkoa ennen tapahtumaa ellei toisin mainita: lauantaina olevan tapahtuman osallistumisaika päättyy edellisen viikon perjantaina ja keskiviikon tapahtuman edellisen viikon tiistaina. Muuta kautta ilmoittautuvat lasketaan lähtölistalta puuttuviksi.

Kilpailun tuomari voi harkintansa mukaan sallia nimenhuuto.com’in lähtölistalta puuttuvan kilpailijan osallistumisen osakilpailuun, mutta osallistumisoikeutta ei voida taata. Esimerkiksi jos osakilpailussa on jo 10 tai enemmän osallistujaa, osallistumisoikeutta lähtölistalta puuttuvalle ei pääsääntöisesti myönnetä. Nimenhuuto.com’in lähtölistalta puuttuva tai nimenhuudon takarajan jälkeen ilmoittaunut kilpailija voi tuomarin luvalla osallistua osakilpailuun, mutta liigapisteissä hänelle annetaan kyseisestä osakilpailusta puolet sijoituksensa mukaisista pisteistä, alempaan kokonaislukuun pyöristäen. Tuomari voi harkintansa mukaan sallia myös ilman kohdan 2 mukaista osanotto‐oikeutta olevan kilpailijan osallistumisen kilpailun ulkopuolella, jolloin kilpailija ei ole mukana virallisissa lopputuloksissa eikä saa osakilpailusta pisteitä.

5. Vastuu
Helsingin yliopiston voimailijat ry tai muu kilpailua järjestävä taho ei ole vakuuttanut osanottajia.
Jokainen osallistuu kilpailuihin omalla vastuullaan.

6. Varusteet
Osakilpailuissa on pääsääntöisesti käytössä raw‐varusteet.

7. Suoritusjärjestys ja kilpailupäivän ohjelma
Suoritusjärjestys osakilpailuissa on pääsääntöisesti käänteinen ilmoittautumisjärjestys: ensimmäiseksi ilmoittautunut nostaa viimeisenä. Osakilpailun säännöissä voidaan poiketa tästä järjestyksestä.

Lähtölistalta puuttuva tai myöhässä saapuva nostaa aina ensimmäisenä ja kierros tai osalaji jää kilpailijalta väliin, ellei tämä ole omalla nostovuorollaan valmis. Jos kilpailussa on vain yksi kierros (esim. toistokilpailut), myöhästynyt kilpailija ei on ulkona kilpailusta, jos kilpailu on alkanut (ensimmäinen kisasuoritus on tehty). Lajeissa, joissa suoritus vaatii jokaiseen osalajiin osallistumista (esim. voimanosto), ensimmäisen lajin väliin jättänyt kilpailija on ulkona osakilpailusta.

Punnitus päättyy aina 15 minuuttia ennen kilpailun alkua, esimerkiksi klo 13.00 alkavassa kilpailussa klo 12.45. Punnitukseen tämän jälkeen saapunut kilpailija katsotaan myöhästyneeksi. Verryttelyt tapahtuvat omalla ajalla ennen kilpailun ja punnituksen alkua.

8. Vapaaehtoisuus
Kilpailujen suunnittelijat, järjestäjät, tuomarit ja kisoista raportoivat toimivat vapaaehtoispohjalta.
Myös osallistuminen on vapaaehtoista. Reilun pelin vastaiset yritykset vaikuttaa osakilpailujen tai
Voimaliigan sisältöön, pisteytykseen tai sääntöihin voivat johtaa varoitukseen tai kilpailijan
hylkäämiseen, josta päättää yhdistyksen hallitus. Näitä sääntöjä voi muuttaa vain HYV:n hallitus
yksimielisellä päätöksellä.

Seura on valmis osallistumaan ja järjestämään myös muita tapahtumia
kauden aikana, mikäli toteuttamiskelpoisia ideoita ilmenee.