Sotilaspenkkikisa – miesvaltainen ala

Vasemmalta ylhäältä: Jaakko, Max, Yusif, Valtteri, Riku, Arifin hauis, Arif. Alhaalla manspreading Olaf

Tällä kertaa vuorossa perinteinen sotilaspenkkikisa Meilahden Unisportin salilla. Lajeja oli kaksi, jotka käsiteltiin erillisinä kisoina – ts. pisteitä on mahdollista saada jopa 24 yhden päivän aikana.

Osanottajia oli normaali määrä: 7 kappaletta, joista kaikki miehiä. Uutena jäsenenä mukana oli Arif, jonka penkki tiedettiin todella kovaksi. Miehellä oli tosin myös sen verran kokoa, että käsienheiluttulella voitto ei tule (ts. käytimme kisassa IPF-kertoimia, jolloin tulokset suhteutettiin omaan painoon).

1 rep max

Ensimmäinen kisa oli siis ykkösmaksimi, jossa oli kolme yritystä. Nostot tehtiin sotilaspenkkityylillä jalat ilmassa ja kommennoilla tarkoittaen, että tangon pitää pysähtyä rinnalla….. ja vähän kaikkea muutakin pikku kivaa normi salipenkkiin verrattuna.

Odotetusti kisan voiton vei kevein kisaaja Yusif vaikkakin Olaf antoi kovan vastuksen. Kerrottakoon, että Olaf painoi n. 10 kiloa vähemmän kuin viime vuoden kisassa ja olisi voittanut, jos vain olisi saanut viimeisen nostonsa (145 kg) ylös asti. Muilla kilpailijoilla oli perus vahvaa tekemistä 😉

Toistokisa

Toistokisassa jokainen kisaaja nosti suorituksensa aikana vähintään huimat 1000 kiloa. Säännöt menevät siten, että tasatulokseen päädyttäessä painavampi kilpailija voittaa. Tämä auttoi Olafin voittoon, sillä Yusif tahkosi saman verran toistoja, mutta 10 kiloa kevyempänä: molemmat siis saivat 25 toistoa (huom! tämä tarkoittaa Olafille lähes 2200 kilon volyymia!). Kaulaa nämä kaksi sankaria saivat muihin kilpailijoihin 10 toistoa, mutta voitaneen sanoa, että ”muilla kilpailijoilla oli perus vahvaa tekemistä”.

Alta löydät videot, tulokset ja pistetilanteen.


Teksti: Jaakko

Video: Yusif