Voimaliiga jatkuu: sotilaspenkkiä paidat päällä!

Uusi vuosi on startannut, mutta Voimaliiga jatkui 4. osakilpailulla. Vuorossa oli sotilaspenkki, joka koostui kahdesta lajista: ykkös- ja toistomaksimista. Osanottajia oli harmittavan vähän, mutta se ei todellakaan estänyt kovien tulosten saamista. Ehkä nämä uudet jäsenet ovat saaneet vanhat konkarit varpailleen, eikä siten puolikuntoisena haluta tulla paikalle 😉 Toivotaan toukokuun kisasta sitten vielä kovempaa, sillä sinne kuntoon pääseminen on vielä mahdollista.

Ykkösmaksimit

Ykkösmaksimiin jokaisella oli käytössään kolme suoritusta. Taktikointi oli mahdollista, sillä voimien säästäminen saattoi voittaa kilpailijalle tarvittavat pisteet. Yusif tuoreimpana HYV:n jäsenenä edusti kisan keveintä kilpailijaa. Painoa oli vain 75,3 kiloa ja ennen kisaa hän sanoi olevansa tyytyväinen yli 120 kilon tulokseen! Tuukka ja Ville olivat kaksi muuta kisaajaa. Molemmat heistä olivat yli 120 kilon penkkaajia joulukuun kisassa, joten tiukka kamppailu oli tiedossa.

Sääntöjen kertaaminen oli jälleen tarpeen ja komentoja ei voi tarpeeksi painottaa: Yusif kiirehti ensimmäisen, tosin suht kevyen, nostonsa telineisiin. 10 kilon korotusta 125:een ”epäonnistunut” nosto ei kuitenkaan estänyt. Tuukka ja Ville olivat harjaantuneita joulukuun kisasta ja ongelmia komentojen kanssa ei ollut.

Ensimmäiset nostot olivat kaikilta suhteellisen varmoja. Toisissa suorituksissa Yusif asetti riman korkealle: 125 kiloa, joka tarkoitti Villen ja Tuukan osalta sitä, että kolmanteen nostoon olisi ladottava jo noin 140 kiloa! Tätä ei nähty ja lopullisiksi tuloksiksi jäivät:
1. Yusif 127,5 kg (WILKS 90,60)
2. Tuukka 125 kg (WILKS 80,74)
3. Ville 120 kg (WILKS 78,28)

Toistokisa

Ennen sen enempiä puheita, on mainittava että penkkimaksimi ei aina korreloi toistojen kanssa. Varsinkaan silloin, kun toistopainot ovat alle 70 % maksimeista. Pienen tauon jälkeen Yusif siirtyi johtoasemissa toistokisaan. Mies osoitti myös omaavansa kestävyyttä ja voitto irtosi tässäkin 21 toiston tuloksella. Näin Tuukalle ja Villelle jäi ratkaistavaksi toinen ja kolmas sija.

Tuukan suorituksessa nähtävät toistot olivat erittäin hallittuja ja ”puoli”stopilla tehtyjä. Tämä kenties söi voimia ja tulokseksi jäi 11 toistoa. Mut hei, luultavasti hyvä pumppi ja lihas kasvoi… 😉 Villen osittain tuntien, tiesin että toistokisassa hän olisi kova. Näin olikin ja mies taisteli 14 toistoa, joka tarkoitti Villelle ja Tuukalle jaettua toista sijaa koko osakilpailusta.

Alla vielä tuloksia

Tulokset

Yhteiskuva

Tällä hetkellä Voimaliigan pistetilanne on seuraava (Voima-Jyri jaetulla ensimmäisellä sijalla yhdessä Tuukan kanssa).

Pistetilanne penkkikisan jälkeen

 

Teksti: Pro-Jaakko

Kuva: HST-Esa