Uusia klubilaisia joulukuun kisassa

Pari viikkoa kulunut perinteisestä joulukuun voimanostokisasta, joten on aika tehdä juttu ennen kuin ihmiset asettuvat joulun rauhaan. Videot saattavat aiheuttaa sydämen tykytyksiä ja siksi ne on syytä katsoa heti tai sitten ensi vuoden puolella.

Kisailmottautuminen näytti lupaavalta 11 ottelijan merkinneen itsensä ”in”. Osa kuitenkin näistä oli tuomareita, lastaajia tai loukaantuneita, ja loppuviimein osallistujia oli 6 (miestä) + 1 (nainen). Kisassa oli mukana kaksi uutta jäsentä, Sonja ja Tommi, sekä paluun kisalavalle tehnyt Olaf, jonka ulkonäkö muistutti Eddie Hallia pienoiskoossa. Tuomareina toimivat naisten viime kauden voittaja Ida (päätuomari) ja (lahjomattomat) konkarit Jyri ja Reijo.

Kisapaikkana toimi Otahalli, jonka puitteet ovat Unisportin saleista todettu parhaiten soveltuviksi. Tosin tällä kertaa muut salit ovat eivät olleet enää kovin kaukana Otahallin varustelutasosta… Positiivisena puolena voitaneen sanoa, että kun kerrotaan nostajan tulos, niin sanoja ”nosti vähintään” saa käyttää menettämättä yöunia. 20 kilon kiekot siis painoivat 20,4 kg (=45 paunaa). Jutun lopusta löytyvissä tuloksissa ei huomioitu em. ylimääräisiä grammoja.

JALKAKYYKKY

Jalkakyykyn sääntöjen kertaaminen alkoi 10 min ennen ensimmäistä nostoa – suunnilleen samaan aikaan kun Pasi saapui punnitukseen ja aloitti lämmittelyn. 😉 Muutaman minuutin päästä sama mies astelee 152,5 kiloa painavan tangon alle. Muita erikseen mainittavia suorituksia lienee Olafin 200 kilon (ja risat) kyykähdys, joka tosin tapahtui kisan ulkopuolella neljäntenä nostona. Tuomareiden mielestä kuitenkin 3-0 hyväksytty nosto eli voidaan sanoa, että Olaf liittyy HYV:n 200 kg:n klubiin Tuukan, Tuomaksen (entinen jäsen), Villen ja Jonnen lisäksi.

PENKKIPUNNERRUS

Mainittavia punnerruksia tässä ovat ehdottomasti Yusifin 142,5 kilon suoritus. Mies lähenee 2x oma paino -tulosta, johon ei taida olla kukaan HYV:ssä pystynyt. Kirjoittajaan saa olla yhteydessä, jos väite on väärä! Esim. kaikkia Juhan ja Esan tuloksia en ole löytänyt. Tämän lisäksi Olaf nosti 150 kiloa, jota voitaneen myös pitää maagisena rajana (…joillekin jalkakyykyssä).

MAASTANOSTO

Vaffa (Reijo) sanoi useaan otteeseen Sonjassa olevan potentiaalia. Tämä potentiaali näkyi erityisesti maastanostossa suhteellisen kevyinä suorituksina – lopputuloksena 130 kilon nosto, joka on 60 kiloiselle melkoisen kova suoritus! Näimme myös ”draamaa”, kun tiukka taistelu Tommin ja Maxin välillä läheni loppuaan. Joko allekirjoitaneen Excel on epäselvä tai Jyri näki Maxin nostoissa potentiaalia, sillä hänen ”täytyi” korottaa odotettua enemmän viimeisen nostoon ”päihittääkseen” Tommi. Max tarttui haasteeseen ja tankoon lastattiin 232,5 kiloa. Loppu on historiaa ainakin parin kuukauden ajan, kunnes Max pääsee tosissaan vetämään kevään Push&Pulliin.

Tosiasiassa Max olisi tarvinnut 235 kiloa päihittääkseen Tommin vaivaisella 0,5 WILKSillä. Nyt tappio tuli reilulla 1 WILKSillä.

Vasemmalta: Pasi, Jaakko, Ida, Jyri, Max, Olaf, Reijo, Sonja ja Yusif. Voittaja Tommi makoilee.

Alla kisan tulokset ja voimaliigan tilanne:

 

 

VOIMALIIGAN TILANNE

Teksti: Jaakko

Kuvat: Tommi A

Videot: Yusif