Yläselkää Meilahdessa

Kyseessä siis toiseksi viimeinen osakilpailu eli leuanveto Meilahden liikuntakeskuksessa. Paikalla oli niin paljon hurjia nimiä, että jopa kolme aiemmin (suullisesti) ilmottautunutta jätti tulematta paikalle.

Kisapäivä koostui kahdesta osakilpailusta: ensimmäiseksi lisäpainoleuanveto ja tämän jälkeen toistomaksimi. Mainittakoon, että lisäpainojen jälkeen toistoja ei välttämättä tule niin paljon 😉

Paikalle pääsi siis kuusi kilpailijaa: Jaakko, Petri, Yusif, Jonne, Miikka ja Tuukka. Tuleva HYV:n jäsen Valtteri toimi kisassa puoleettomana tuomarina. Lisäksi käytössä oli videokamera, jota käytettiin pääosin lisäpainoleuanvedon mahdollisiin tarkistuksiin. Kisapätkä löytyy tämän jutun lopusta.

LISÄPAINO-OSUUS

Koska kisaajia oli sen verran vähän, ei painoluokkia ollut. Siksi oli mietittävä kuinka lopputulos laskettaisiin. Ehdotettiin muutamaa tapaa: lisäpaino + oma paino, pelkkä lisäpaino tai lisäpaino + oma paino WILKS-kertoimella. Lopulta ”päädyttiin” edellä olevan listan ensimmäiseen vaihtoehtoon. Kenties ensi vuonna asiaa pohditaan muutaman viikon sijasta muutama kuukausi ja saadaan paljon parempi ja monimutkaisempi laskentatapa.

Yrityksiä oli yhteensä kolme kappaletta. Osa kuitenkin otti neljännen vedon kisa ulkopuolella: Tuukalla se oli 64 kg, Jonnella 50 kg ja Miikalla hurjat 70,5 kg. Petri vie kuitenkin voiton vetäessään suurimman lisäpainon 65,5 kg ja ollessaan lisäksi painavin kisaaja. Lopputulokset löytyvät jutun lopusta.

TOISTOKISA

Toistokisassa videotarkastelu osoitti, että osa toistoista olisi pitänyt hylätä. Tuomarina toimiva Tuleva HYV:n jäsen Valtteri ei kuitenkaan huomattanut kisaajaa, joten reiluuden nimissä kaikki toistot, joihin ei tullut kommenttia, hyväksyttiin. Tämä ei välttämättä toteunut Tuukan kohdalla, mutta lopputulokseen sillä ei olisi ollut vaikutusta. Tuukka ei myöskään pahoittanut mieltänsä, joten syrjintää ei tapahtunut. Kisan vei viime vuoden tapaa allekirjoittanut 28 toistolla. Toiseksi tuli Petri 24 toistolla. Yusif antoi, kuten lisäpainoleuanveto-osuudessa, tasoitusta vetämällä koko suorituksen myötäotteella ”without biceps”. Mitä lie tarkoittaakaan…

Pistetilanne on edelleen jännittävä: Tuukka johtaa 55 pisteellä, Yusif on toisena vain kolme pistettä jäljessä. Petri on kirinyt keväällä ja on nyt kolmantena. Jaakko on neljäntenä.

Vasemmalta: Tuleva HYV:n jäsen Valtteri, Tuukka, Jaakko, Jonne, Yusif ja Miikka

 

Kisan tulokset

Miesten pistetilanne leuanvetokisan jälkeen. Naisten tilanteeseen ei ole tullut muutoksia.

 

 

Teksti: Jaakko

Video ja kuva: Yusif.