Voimaliigan päätöskisan rähinät

Toukokuun viimeisen viikonlopun aikana Otahallin perustukset laitettiin erittäin koville 12 kisaajan astuessa voimanostolavoille. Märkätiloja lukuunottamatta kiinteistö ei vielä onneksi tuonut ilmi peruskorjaustarpeita, joten treenaamista voitaneen jatkaa vielä kesän yli kohti seuraavaa kautta.

Joulukuussa kirjoitin kisan olleen ennätyskova ja samaa voisin sanoa myös nyt. Rekrytointi Otahallilta oli onnistunut hyvin ja lisäksi (pelotteena) voidaan mainita se, että ainakin kolme kovaa nostajaa jätti tulematta loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi. Ensi joulukuun kisaan on siis suotavaa aloittaa valmistautuminen per heti!

Viime kisasta oli opittu se, että tuomareita on oltava kolme. Paikalle siis saatiin HYV:n jäsenten Jyrin ja Sampsan lisäksi kansainvälisissä voimanostokisoissakin edustanut Hanna Seppä.

Tekstin voinen jättää melko lyhyeksi, sillä Yusif urhasi puhelimensa koko kisan ajaksi ja kaikki nostot saatiin talteen. Joten ota mukava asento ja tee omat analyysisi nostoista!

Jalkakyykky

Punnitus alkoi tuntia ennen ensimmäistä kyykkysuoritusta. Tason ollessa kova, oli useampi kilpailija vedättänyt painoaan alas. Paineiden saaminen takaisin riisin, pullan ja makeisten voimin oli kovan tuskan takana ja osalla hiilari tuli samaa tietä ylös kisan edetessä.

Menetetyt lihaspaineet pyrittiin saamaan takaisin mm. pullan avulla.

Menetetyt lihaspaineet pyrittiin saamaan takaisin mm. pullan avulla.

Uusi kilpailijoita (HYV:n voimanostossa) oli mukana nippukaupalla: Veera, Eero, Simo, Pasi ja Max, joista lähes kaikki tekivät PR:n. Tuomas kisasi kisan ulkopuolella testaten vetopukuaan. Tulokset olisivat miehellä olleet varmasti samaa luokkaa myös ilman trikoitakin 😉

Yli 200 kyykkyjä nähtiin tällä kertaa 3 kappaletta Tuomaksen, Tuukan ja Ivanin pyrkiessä jättää pysyvän mutkan Otahallin tankoon.

Yusif vastasi ehkä kisan kovimmasta taistelusta kyykyssä (jos failureita ei lasketa).

Yusif vastasi ehkä kisan kovimmasta taistelusta kyykyssä (jos failureita ei lasketa). Taustalla uudet jäsenet Veera ja Simo.

Penkkipunnerrus

Ennen ensimmäistä punnerrussuoritusta keskustelua aiheutti kisapenkin valinta. Suurin osa kisaajista oli treenannut hiukan leveämmällä (mutta ilmeisesti liian matalla) penkillä koko kauden. Tuomareiden painostaminen ei kuitenkaan onnistunut ja kisapenkiksi valittiin viime vuoden tapaan ”huonompi” vaihtoehto. Tämä oli iso pettymys ja ehkä syy siihen, että moni epäonnistui viimeisen kierroksen suorituksessaan. 😉

Viime vuoden tapaan Ivan vastasi kisan kovimmasta penkistä: 152,5 kg. Tuukka ja Tuomas eivät tosin jääneet kauaksi. Toisaalta, Ivan penkannee hyvänä päivänä 160 kg…

Maastanosto

Penkin aikana sulatetut ruuat olivat kenties päätyneet jo takareisiin, kun vuorossa oli maastanosto. Jälleen vaativa kirjurimme laittoi lämmittelyyn vauhtia ja monen oli noustava 200 kiloon vain muutamassa minuutissa. Kisassa taidettiin nähdä ennätysmäärä 200+ vetoja: kahdeksalla aloituspaino oli vähintään 200 kiloa ja yhdeksän päätti kisan yli 200 vetoon. Jälleen on mainittava Ville H:n 230 kilon 100 % RAW veto! Milloin tuo kehitys loppuukaan…?

Kovimmasta Wilks-vedosta (Wilks-tulos tarkoittaa siis tuloksen suhteuttamista omaan painoon) vastasi Yusif, joka veti hiukan yli 3 kertaa oman painonsa. 74,7 kilon painoisella Yusifilla oli toisessa vedossa rautaa 225, joka nousi suht kevyesti. 230 oli kuitenkin liikaa.

Kisassa on jo lähes perinteeksi muodostunut Axun yltiömäiset vetoyritykset: tällä kertaa vuorossa oli neljännestonni, joka molemmilla yrityksillä nousi maasta muutaman sentin.

Tunteita pelissä. Kuvassa uusi HYV:n kisaaja Eero ja rautaa miltein 3x oma paino (232,5 kg)

Tunteita pelissä. Kuvassa uusi HYV:n kisaaja Eero ja rautaa miltein 3x oma paino (232,5 kg)

Yhteenveto

Naisten kisan vei odotetusti Veera. Hänellä yhteistulos oli 255 kiloa (Wilks 239,3). Todennäköisesti näemme häntä myös ensi kauden kisoissa. Veeralla taisi olla myös rekrytointi käynnissä, joka tietää tulevaisuudessa hyvää kilpailua naisten sarjassa.

Miesten sarjan vei Yusif yhteistuloksella 535 kg (Wilks 382,3). Toiseksi tuli Tuukka tuloksella 582,5 (Wilks 375,1). Pronssi meni Ivanille, jolle tämä kisa oli toinen perättäinen, sillä mies oli viime viikonlopun kisannut SELL-Gamesissa. Lisäksi viikon päästä hänellä oli vielä kolmas kisa. Tällä kertaa YT oli 572,5 (Wilks 357,5). Mainittakoon vielä, että Tuomaksen semi-RAW YT oli 642,5 kg.

Lopuksi vielä tuloksia koko kaudesta. Voiton vei Tuukka. Toinen ja kolmas sija menivät Yusifille ja Jaakolle.

Ensi kauden kisoista tulemme tekemään kyselyä jäsenille, mutta siihen palaamme myöhemmin kesällä.

 

Voimanostokisan tulokset:

Voimanostokisan tulokset

 

Voimaliigan tulokset (huom, sijoittuakseen Voimaliigassa, on kilpailijalla oltava kaudelta vähintään 3 kisasuoritusta. Näin ollen 5 ensimmäistä kisaajaa ovat ”virallisesti” taulukossa):

Tulokset voimaliiga

 

KISAVIDEOT!

Kyykky

 

Penkki

 

Maastanosto

 

Teksti: Jaakko

Kuvat ja videot: Jaakko ja Yusif