Tuomas Puhakka edustamassa Viron maalla voimanostossa

Ja tällä kertaa kirjoittaja pääsee hieman helpommalla. Kisaraportti suoraan kilpailijalta itseltään, joten vältetään ne kalajutut…

Kyseessä siis pääkaupunkiottelu, jossa Tuomas edustamassa Helsinkiä:

Kisareissu Tallinnaan alkoi jo edellisenä iltana, kun joukkue nousi Viking Linen laivaan. Laiva oli perillä jo puolelta öin mutta meillä oli joukkueen kanssa hytit, jossa nukuimme aamu kuuteen, jolloin oli jo aika nousta aamiaiselle. Laivasta oli poistuttava jo seitsemältä ja joukkue vietti pari tuntia satamassa ennen kuin kisajärjestäjät tulivat meitä bemareilla hakemaan.

Kisapaikalla olimme juuri sopivasti kaksi tuntia ennen punnitusta varten. Itse olin jo kerennyt tankata nestettä niin paljon, että painoin reilu 95 kiloa. Tämän jälkeen selvisi, että nostan ensimmäisessä ryhmässä. Kisa alkoi 11.30 ja alkulämmöt olivat menneet hyvin. Ensimmäisellä helppo 215, joka kuitenki tuntui vähän huonolta, kuten aloitukset yleensä. Toiseen 225 ja se tuntui jo paremmalta. Kolmanteen laitettiin enkkaraudat 232,5 ja se nousikin mutta jäin puolessavälissä vähän ihemettelemään ja tanko meni hiukan alaspäin, mikä aiheutti kyykyn hylkäyksen. Syvyys oli kunnossa, vaikka sitä alkusi itse epäilinkin. 

Penkissä lähdettiin rohkeasti hakemaan ennätyksiä, koska olin edellisen viikon tistaina salilla jo niitä nostellut. Ensimmäiseen 137,5, mikä oli varma suoritus. Toiseen 142,5 mikä tyssäsi puoliväliin eikä myöskään tullut kolmannella, vaikka sain joukkuekaverilta lainaan rannesiteet, joissa on ehjät tarrat.

Vedossa meni ensimmäinen nosto ihmettelyksi, kun oli lämmitelty aivan eri tangolla ja ensimmäistä kertaa Eleikon ohuet 25kg levyt käytössä, missä on eroa paksuihin kumilevyihin. Toisella aloitus uusiksi ja helppo nosto antoi itseluottamusta laittaa ennätysraudat viimeiseen. Viimeinen nosto, tangossa 255, ja viimeinen mahdollisuus saada ennätysnosto. Nosto oli erittäin tiukka rutistus, joka meni niukasti 2-1 läpi ja kisat olivat minun osalta ohi. 

Pääkaupunkiottelun voitti Tukholma, joka oli ainoa täydellä joukkueella mukana ollut kaupunki. Helsingin joukkue sijoittui toiseksi ja ilman naiskilpailijoita kisannut Tallinna sijoittautui kolmanneksi. Kisoissa oli mukava tunnelma ja erityisesti Tukholman joukkueen naisnostajat ja joukkuekaverit olivat mukavia. Omalta osalta jäi vähän hampaankoloon ja parannettavaa Minskiin yliopisto MM-kisoihin.

-Tuomas

Tuomaksen nostot ja tulokset alla. Videosta näkee hyvin tuon rannesiteiden irtoamisen sekä kyykyssä että penkissä..

(älkää antako pienen roskan linssissä haitata)

Tuomas Viro

-Pro-Jaakko