Tuomas edustamassa nuorten SM-kisoissa

tuoma-lohja

Lohjalla kisattiin klassisen voimanoston merkeissä. Alla Tuomaksen kisaraportti kommenteillani höystettynä.

Tuomas: Kisoihin valmistautuminen meni vaihtelevissa merkeissä. Kyykkyihin ei ollut varmistajaa ja penkissäkin varmistaja saatiin vain kahteen treeniin. Oikea rinta myös venähti reenikauden aikana, minkä takia treenejä joutui skippaamaan, mutta voimat pystyttiin säilyttämään ja ennätyskunto saatiin kisalavalle. Kyykyissä syvyys vaihteli treenistä toiseen, ja vaikka ennätyssarjoja tuli tehtyä, jäi jännittämään kuinka kisassa käy. Vetotreeni kulki kuin unelma aina viimeiseen treeniin asti, joten jännittämiseen riitti aihetta.

Jaakko: Tosiaan Tuomaksen treeneistä saa hyvin käryä Instagram-tilin kautta. https://www.instagram.com/tuomaspuhakka/

Tuomaksen juttu jatkuu: Kisapäivä alkoi mukavasti punnituksella, missä saavutettiin päivän ensimmäinen ennätys 98,25 kiloa. Tämä lupasi hyvää erityisesti penkkiä ajatellen. Kyykyn lämmöt liikkuivat hyvin, vaikka eivät ihmeelliseltä tuntuneetkaan. Aloituksessa 225 kg ja helppo kyykky, mutta korkea. Toisella otettiin 225 kg pohjista ja oltiin taas kisassa mukana. Kolmanteen ladattiin 235, jolla olisin ollut kisan kolmas kyykyn jälkeen. Hiukan syvemmältä otin tämän ensimmäiseen kyykkyyn verrattuna, mutta hylsyyn meni. Tämä jäi kaivelemaan, sillä se oli niin kevyt, että 240 olisi tullut ainakin voimien puolesta. Näin ollen kyykyn jälkeen viides.

Jaakko: Insta-tili indikoi kyykyn puolesta hurjia tuloksia, vaikka treenipätkien kommenteissa Tuomas taitaa itsekin kommentoida, että voisivat olla syvempiä… Kun katsotaan kisapätkää, niin voimaa (ja ilmeisesti lihaspaineita) löytyi hurjasti – sen verran kimmoisia kaikki kyykyt olivat!

Tuomas jatkaa: Penkissä lämpät liikkuivat kevyesti eikä oikea rinta pahemmin haitannut. Aloituksessa 140 kg ja varma nosto. Toisella 145 ja taas varma nosto. Kolmanteen korotettiin rohkeasti 150 kg. Tanko tuntui kevyemmältä kuin koskaan näillä käsillä, mutta tärinän vuoksi jouduin odottamaan merkkiä hiukan pidempään ja nosto tyssäsi puoliväliin. Yritin vielä valittaa jurylle merkistä, mutta nostossa ei tapahtunut tuomarivirhettä eikä uusintayritystä annettu. Penkin jälkeen olin yhä viides.

Jaakko: Aivan kuten Tuomas jutun alussa mainitsee, on oman painon nousu hyvä merkki penkin kulkemisesta. Yleinen käsitys lienee penkkituloksen tippuvan oman painon mukana. Kyykky ja maastaveto onnistuvat vähän heikommillakin lihaspaineilla. Onkohan Tuomas vienyt jonkun kovan HYV-nostajan (penkki)treeniohjelman mukanaan Kuopioon… 😉

Tuomas: Vedossa lähdin 22,5 kiloa takamatkalta pronssiin ja aloituksella nousin neljänneksi. Tänä vuonna 240 kg on ollut varma aloitusrauta. Toisella korotettiin rohkeasti 20 kiloa 260 kiloon. Enkkaraudat nousivat kevyesti, mutta tasapaino meni ja tanko tippui juuri ennen kuin nosto oli valmis. Kolmannella laitettiin kaikki peliin ja lastattiin pronssiin tarvittavat raudat 287,5 kg! Yritys oli kova ja veto tuli polviin asti. Iso pettymys oli jäädä aloituspainoon, kun 260 kg liikkui niin kevyesti. Kolmannen kierroksen aikana tipuin takaisin viidenneksi.

Jaakko: Tuomakselle leikkisästi mainitsinkin, että ei kannata aloittaa maastavedossa vitossarjan raudoilla… 😉 Selitys lienee kuitenkin Tuomaksen suuremmat korotukset ja näin ollen saadaan varma tulos alle. 287,5 kg vedosta voivat kaikki todeta, että irrotuksen kanssa ei todellakaan ole ongelmia!

Tuomas: Yleisesti tulos oli huono. Vuoden toiseksi heikoin yhteistulos 610 kg oli vain viisi kiloa yli aloitusten. Kunto oli kuitenkin kohdillaan ja sanoinkin kaikille kyselijöille olevani 640 kilon kunnossa, mutta kisapäivänä lukema oli vähintään 650 kg. Pronssiin vaadittiin 657,5 kg eli hyvin lähellä olisi mitali ollut hyvänä päivänä. Kyykyn syvyys on loppupeleissä päästä kiinni ja se pitää laittaa ensi kisoissa kuntoon. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen vuosi 23-vuotiaissa, joten vielä kaksi yritystä jäljellä nousta podiumille. Kiitos kaikille kannustuksesta ja tuesta!

 

Tässä vielä tuloksia ja videomateriaalia:

http://suomenvoimanostoliitto.fi/19-20112016-klassinen-voimanosto-nuoret-virkkala