Myötäotehauiskääntöä Otahallilla 12.10.2019

Hyviä hommia

Hallitus on viime vuosina ollut entistä luovempi kisaohjelmien suhteen ja tällä kertaa uutena tuttavuutena tuli kisa nimeltään Pull and Pull. Lajeja siis kaksi: rinnalleveto (ykkösmaksimi) sekä hyljesoutu (toistomaksimi).

Paikalla oli runsaasti tuttuja kasvoja, mutta joukossa oli myös uusia kisaajia, jotka tekivät debyyttinsä Pull & pull -kisassa.

Ylhäällä vasemmalta (d =debyytti): Olaf, Max, Valtteri (d), Mathilda, Ida (tuomari), Hector (d). Alhaalla vasemmalta: Jaakko ja Tuukka.

 

Rinnalleveto

Vaikkakin kisalajeista tiedotettiin hyvissä ajoin, oli tekniikka ainakin miesosallistujilla hiukan hakusessa. Yksi kovimmista hauiskääntäjäkonkareista ei osallistunut (syy: mysteeri), mikä toisaalta antoi muille kilpailijoille mahdollisuuden kerätä vihdoin kaipaamiansa pisteitä. Lajissa ei huomioitu nostajien omaa painoa muutoin kuin tasatilanteessa kevyemmän eduksi. Esimerkiksi Max painoi Olafia 100 g vähemmän ja heidän ajauduttua tasatilanteeseen (90 kg), sai Max yhden pisteen enemmän.

Naisissa Mathilda oli ainoa osallistuja ja jos allekirjoittanut oikein muistaa, otti hän 4 tai 5 kertaa saman raudan (lähes) ylös – viimeisellä kerralla siis vasta onnistuneesti, joka tosin riitti voittoon! Ja jotta muille (lue miehille) ei aiheuteta enempää mielipahaa, ei kerrota kuinka tämä tulos on verrattuna miesten tuloksiin.

Lajivoitosta miesten osalta tiukkaa kamppailua kävivät Jaakko ja Valtteri. Jaakon viimeinen paino 105 kg tuli suht mukavasti ylös ja näin paineet Valtterille lisääntyivät hänen siirtyessään nostolavalle nykimään 110 kiloa ylös. Mutta kuitenkin, harmittavasti(!!) Valtterin yritys kimmottaa paino katon kautta rinnalle päättyi huonosti ja tuloksena oli hylätty tulos (TULOKSET JUTUN LOPUSSA)

Tällä kertaa emme kiitä Yusifia editoinnista vaan nautimme raa’asta materiaalista!

Viimeinen kierros rivessä on toisessa pätkässä.

 

Hyljesoutu

Hyljesoutu oli toistokisa, jossa kisapaino riippui kisaajan iästä, pituudesta ja painosta. Hyljesoudussa maattiin vatsallaan penkillä ja vedettiin tanko ylös kohti rintaa/vatsan seutua. Hyväksyttyyn toistoon riitti nostaessa tangon kolahtaminen penkin metalliin ja laskiessa painojen osuessa maahan. Erot kisaajien välillä olivat pieniä. Esimerkiksi hyljesoudussa kolmen parhaan toistotulos oli 29, 28 ja 27. Maaginen 30 toistoa ei mennyt rikki tälläkään kertaa (viimeksi hyljesoutu oli lajina barbell challengessa, jolloin paras tulos oli 28 toistoa).

Kauden toisen kisan jälkeen Jaakko ja Mathilda ovat kärkipaikoilla.

 

KAUDEN TILANNE

MIEHET

NAISET

 

Teksti: Jaakko

Video: Tuukka

Kuva: Timo