Maailmanmestari Juha Koivisto

Viimeksi saimme lukea hiukan penkin alle menneistä kisoista, joista kuitenkin irtosi matkalippu Vantaalla toukokuussa pidettyihin MM-kisoihin. Näin ollen matkustamiseen ei tarvinnut käyttää nippukaupalla tunteja.

Juha kisasi tutussa sarjassa eli master 3-sarjassa alle 93 kiloissa. Pahin kilpailija Juhalla oli Ilkka Launonen, jonka aloituspaino oli myös 155. Tiukkaa taistelua oli siis tiedossa.

Kisa sisälsi myös draamaa yhden tuomareista säätäessä juomapullonsa kanssa juuri Juhan toisen noston alkaessa. Tämä vei mieheltä keskittymisen ja ehkä hitusen voimaakin, sillä paino oli käsillä, mutta oli palautettava takaisin telineisiin päätuomarin huomatessa, että kaikki ei ollut valmista. Tämän vuoksi toinen (160 kilon) nosto meni 2-1 hylkyyn.

Olen varmastikin aikaisemmin maininnut Juhan erinomaisesta palautumiskyvyistä nostojen välillä. Tämä kullanarvokas kyky tuli jälleen hyödylliseksi ja 3. yritys 160 kilolla onnistui. Samalla painavampi kilpakumppani Ilkka epäonnistui 162,5 kilosta ja Juhan voitto oli sinetöity!

Tämä on varmastikin yksi kovimmista HYV:n historian suorituksista!

ONNITTELUT VIELÄ KERRAN!

Alla video, nostot 57:20; 1:12:30; 1:25:30.

 

 

Teksti: Jaakko

Video: Suomen Voimanostoliitto

Kuvat: Juha Koivisto