Katariina (P.) ja Ivan voimailemassa Helsingissä ja Sotkamossa

Syksyn edustus ei siis ainoastaan jäänyt Tuomaksen käsiin, vaan myös Katariina (P.) ja Ivan kilpailivat molemmat sekä Helsingin aluemestaruudesta lokakuun loppupuolella että avoimen ikäluokan SM-kisoissa Sotkamossa marraskuussa.

Näiden mittelöiden raportoinnista vastaa pääosin Tuomas, sillä hän on ollut yhteydessä kisaajiin ja oli mukana myös Sotkamon Vuokatissa.

Helsingin aluemestaruus (Tuomas raportoi)

Allekirjoittanut ei valitettavasti tänä vuonna kisaamaan, mutta HYV:tä menestyksekkäästi edustivat seuran kaksi muuta lisenssivoimanostajaa Ivan ja Katariina. Molemmat ovat jonkin verran taistelleet loukkaantumisien kanssa ja lisäksi viime SVNL:n alaisista kisoista oli jo tovi jos toinenkin. Silti Kontulan kuntokellarissa ennätykset paukkuivat ja Katariina nappasi jopa aluemestaruuden nimiinsä, joka jäi viime vuonna harmittavasti vain yhden maastavedon päähän. Katariina penkkasi ja kyykkäsi myös uudet kisaennätykset 110 ja 60 kiloa. Maastanostossa Katariina tiesi, että toiseen suoritukseen oli otettava jo kovempi veto 165 kiloa. Näin saatiin kaikki mahdolliset paukut käyttöön. Se kannatti ja tanko tuli ylös. Näin kolmas yritys jätettiin ottamatta ja voitto varmistettiin.

Ivanilla kyykky sujui hyvin. Katariinan tavoin 3/3 hyväksyttyä nostoa ja viimeinen 215 oli kisaennätys. Alla Ivanin mietteitä kisasta:

Kisa oli todella onnistunut. Tavoitteena oli 105-kilon sarjan tulosraja 9 rennolla nostolla ja niinhän siinä kävi, että se tuli aika kevyesti! Omaa kehonpainoa ei optimoitu, koska oltiin tavallista ylemmässä painoluokassa. Silti olin sarjan kevyin kilpailija 96 kiloisena. Osa ihmettelikin sarjavalintaani… Jatkoa ajatellen voin rauhassa miettiä sarjaani tulevissa SM-kisoissa. Lopputulema siis erinomainen: käteen jäi 4. sija yhteistuloksella 600 (215-155-230) sekä varapaikka klassisen voimanoston Pääkaupunkiotteluun Helsinki-Tukholma-Tallinna, joka pidetään Tukholmassa kesäkuussa 2017.”

aluemestaruus-katariina-palkinto

Katariina pääsi nostelemaan kisan jälkeen hiukan erilaista rautaa. (Kuva: Juha Martikainen)

 

aluemestaruus-ivan-kyykky

Paineet ja kimmoisuus olivat kunnossa Kontulassa! (Kuva: Juha Martikainen)

Tästä linkistä pääset vielä katsomaan tarkemmin tuloksia:

http://www.tikkurilankajastus.fi/PSS/tiedostot/20161029Klassisen_voimanoston_26_HelsinginAluemestaruus_Poytakirja.pdf

 

Avoimen ikäluokan SM (Tuomas raportoi)

Olin mukana lähes alusta asti Ivanin kaartaessa Itä-Suomen ylilopiston pihaan perjantaina alkuillasta. Huomasin heti, että tunnelma oli varsin rento, koska sekä Ivanilla että Katariinalla oli molemmilla ennätykset taskuissaan. Katariinan oma painokin oli niin hyvällä mallilla, että pystyimme käymään Kuopion Sataman Kotipizzassa ennen Sotkamoon suuntaamista. Ivanilla taas oli painovetoon soveltuvat eväät mukana ja näin tarkan suunnitelman saattelemana puntarista päästiin läpi. Samaan aikaan alkoikin jo Katariinan nostaminen. Sama kyykkysarja kuin aluemestaruuskisoissa varmasti kovemmissa olosuhteissa oli erinomainen suoritus. Penkissä otettiin varman päälle ja aloitus oli 2,5 kg kevyempi kuin Kontulassa. Katariina sivusi kuitenkin kisaennätystään astetta vaativimmissa olosuhteissa.
Vaikka olinkin virallisemmin Ivanin huoltaja, niin annoin Katariinalle vinkkiä, että välillä kisoissa on ok skipata toinen veto ja säästää paukut viimeiseen suoritukseen. Näinpä kellosta odotettiin toinen minuutti loppuun ja lepoa saatiin hiukan enemmän. Nyt Katariina halusi iskeä 160 kg tankoon, vaikkakin 155 olisi riittänyt sijan kohentamiseen. Valitettavasti paukut olivat lopussa ja 160 jäi lattiaan. Silti hyvä suoritus ensimmäisissä SM-kisoissa – sijoitus 10.

Katariinan kyykky 110 kg: https://youtu.be/99xq3qd34xY?t=16025
Katariinan penkki 60 kg: https://youtu.be/99xq3qd34xY?t=20001
Katariinan maastanosto 145 kg: https://youtu.be/99xq3qd34xY?t=24350

Katariinan nostojen jälkeen oli Ivanin vuoro. Huoltajana vastasin alkulämmittelyjen tahdista Ivanin omasta pyynnöstä, sillä painon vedättäminen oli päässyt vaikuttamaan myös pääkoppaan. Viimeisenä lämmittelynä otettiin 190 kg, jonka syvyys oli aika lailla millimetripeliä…

Tässä Ivanin omia mietteitä:

Vähän vaikea sanoa, mikä meni meni tarkalleen ottaen pieleen, mutta arvelen, että tankkaus ei ihan riittänyt/toiminut. Tyhjennys onnistui siinä mielessä, että painoin punnituksessa 92,75 kg, mutta viimeiseen asti joutui odottamaan tankkausta, sillä edellisenä päivänä oli 0,9 kg liikaa. Kisapäivänä erittäin kevyt aamupala ja lounas. Punnituksen jälkeen vielä hyvä fiilis, mutta lämmittelyissä tuli jo tosi nihkeä olo, eikä meinannut saada kunnolla happea. Lähestymissarjat olivat kaikin puolin hyviä ja syviä, mutta hengästytti epätavallisen paljon ja tuntui siltä, kuin aivot eivät toimisi kunnolla. Lavalla sitten syvyystuntuma katosi ilmeisesti kokonaan, kun kaikki (hylätyt) nostot tuntuivat syviltä. Itse rauta ei painanut paljon mitään, eikä oma tasokaan voinut hermotusjakson jälkeen ainakaan hirveästi laskea, kun reilu kuukausi sitten kyykättiin 215 kg todella helposti. Eniten jäi harmittamaan se, ettei päässyt penkkaamaan, kun kunto on tällä hetkellä 165 kg:n luokkaa. Ja vedostakin olisi tullut ainakin se 230 kg vaikka väkisin, joten aika hyvää jälkeä olisi saatu aikaiseksi, jos leikki ei olisi jäänyt noin nopeasti kesken…”

HYV:n väki voi antaa arvionsa Ivanin kyykyistä (video ensimmäisestä nostosta alkaen):

https://youtu.be/99xq3qd34xY?t=29272

Näin ollen ensimmäisistä SM-kisoista tuli Ivanille hiukan enemmän opettavaisempi kokemus kuin alunperin oli suunniteltu. Paluumatka sujui kuitenkin mukvasti tulevaisuuden tavoitteista keskustellen: Katariina kertoi vaihtavansa painonnostoon, mutta Ivanilla oli tulevaisuus vielä avoin. Lajinvaihdosta tuskin on kyse.. Keväällä minut (Tuomas) ja Ivanin voi nähdä Sell Games-kisoissa Latviassa.

 

Tekstit: Tuomas ja Pro-Jaakko