Tuomaksen kisaraportti yliopisto-opiskelijoiden MM-kisoista

Jälleen Admin pääsee helpolla kun kisaraportti tulee itse kisaajalta:

”Kisaan valmistautuminen alkoi poikkeuksellisesti vasta kuukautta aiemmin. Syynä olivat edelliset kisat Tallinnassa, joiden jälkeen oli myös pakko levätä. Kisavalmistautuminen tapahtui pääosin Unisportin saleissa ja varsinkin Otahallista löytyy hyvä varustelu voimanostajan tarpeisiin” (tätä myös admin suosittelee!).

”Minskin kisat olivat ensimmäiset yliopisto-opiskelijoiden MM-kisat, mutta myös allekirjoittaneen ensimmäiset arvokisat. Kisamatka vaatikin ensimmäistä kertaa lentojen ja hotellin varaamista, viisumin hankkimista ja sponsorituen hakemista. Loppujen lopuksi kaikki meni erittäin hyvin ja kisamatka saati järjestettyä.

Saavuin Minskiin edellisenä päivänä ja ensimmäisenä tuli hoitaa akkredointi kisahotellissa. Samalla kävin kisavaa’alla tarkistamassa oliko paino kuinka paljon yli sallitun 93 kilon. Paino olikin vain vajaa sata grammaa yli, joten pystyin lähtemään kaupungille syömään ennen nukkumaanmenoa. Kisa-aamuna painoin jo herättyäni alle 93 kiloa ja kisavaaka näytti kahta tuntia ennen kisaa 92,29 ja näin olinkin varustetarkastuksen jälkeen valmis aloittamaan lämmittelyt kyykkyä varten.

Lämmittelyt sujuivat hyvin ja aloitin suunnitellusta aloituspainoista 220 kilosta, jonka kyykkäsin varmuuden vuoksi tosi syvään ja näin sain 3-0 hyväksytyn aloituksen. Toiseen lastattiin kisaennätys 227,5 kg, joka oli jo aika raskas, mutta liikui hyvin ja hyväksyttiin myös äänin 3-0. Kolmanteen laitettiin 232,5, joka oli mennyt hylsyyn Tallinnassa. Se oli myös Minskissä liikaa. Varmistajat olivat hyvin mukana ja pääsin jatkamaan ehjänä penkkipunnerrukseen ollessani nyt kisassa neljäntenä.

Penkissä oli sama aloitusrauta kuin edellisessä kisassa (137,5 kg) ja se tuntuikin uskomattoman kevyeltä, joten toiseen lastattiin kisaennätys 142,5 kiloa, mutta keskittymiseni herpaantui kun aloin kuuntelemaan kuuluttuja puheita ja näin nosto epäonnistui. Kolmannella yritin samaa rautaa, mutta paukut olivat jo loppuneet. Maksoin penkissä viisi kiloa oppirahoja ja harmitti kovasti jäädä aloitukseen kun treeneissä oli nostettu ennätyksiä juuri ennen kisaa.

Vedossa laskin suunniteltua aloitusta kymmenellä kilolla 235:een. Syynä tähän oli taktikointi jenkkinostajaa vastaan, joka yritti tulla takaa ohi. Aloituksen nappasin varmasti ylös. Toisella nosin suunnitellun aloituksen 245 kg ja jenkki vastasi 260 kilon vedolla ja samalla hän meni ohitseni viidenneksi. Katsoimme joukkueenjohtajan kanssa hänen toisen nostonsa ja päätimme, että otan kolmannella varman 252,5 ja pakotetaan hänet taistelemaan vitossijasta. Lopulta molempien kolmannet yritykset ja jenkki voitti minulta viidennen sijan ollessaan kevyempi nostaja. Yhteistuloksessa sivusin kisaennätystäni, joten penkkiä lukuunottamatta voin olla erittäin tyytyväinen suoritukseeni ensimmäisissä arvokisoissani.

Seuraavat kisat lienevät opiskelijoiden SM-kisoissa syyskuussa ja toivottavasti näen siellä mahdollisimman paljon tuttuja Minskin matkalta!”

-Tuomas

Ja koska videot…..

Täytyy minunkin sanoa, että streami oli huippuluokkaa myös puhelimella katsottuna ja näin maallakin aika kului kuin siivillä.

Video:

-Pro-Jaakko

TUOMAS Minsk