Kevään leuanvedot: SM-kisat Laukaalla ja Weighted Chin-Up Open Otaniemessä

Kisaraportteja on tullut viime aikoina säännöllisen epäsäännöllisesti – ts. puutteellisesti. Tämän viikon aikana saatte lukea kevään leuanvetokisoista (alla) ja Tuomaksen voimanostokisoista Viron maalta (myöhemmin tällä viikolla).

Laukaa – lisäpainoleuanvedon SM

HYV edustus oli Laukaan kisoissa kahden vetäjän vahvuinen. Panokset näissä kisoissa oli astetta kovemmat, sillä vähintään top 5:een pääsy saattoi taata paikan kansainväliseen Chin Up Openiin Otaniemeen. Katarina onnistui tässä, vaikka naisten taso on viimeisen kahden vuoden aikana kehittynyt huimasti! Tekniikan muuttuminen ei välttämättä ollut paras mahdollinen idea lyhyellä aikataululla, sillä 41 kilon ennätysraudoista jäätiin melko kauas. Allekirjoittaneella saattoi olla osuutta asiaan… Tulos 35kg kuitenkin riitti kesäkuun kisoihin ja toiseen sijaan sarjassa alle 70 kg.

Naisilla oli Chin Up Openissa vain yksi sarja. Tämän vuoksi kaikki kolme sarjaa, yli ja alle 70 sekä alle 55, otetaan huomioon top 5:ssa. Tässä vertailussa Katarina oli neljäs.

Julma-Jyrki taas jäi kevyemmän painoisena Otaniemen kisojen ulkopuolelle. Paikkansa hän menetti soutukisoistakin tutulle Tuomas Kuroselle. Julma kertoi että päivä ei ollut paras mahdollinen ja siksi kisatulokseksi jäi aloituspaino 76 kg. Voinee kuitenkin sanoa että 70 kg on Julmalle casual paino – nousee siis ihan milloin vain, vaikka saman tien.

Jälleen kerran voidaan mainita Timo Lauttamuksen suoritus: 100 kg yritys jäi melko kauas ilmeisesti pienen flunssan vuoksi. Toinen kova yritys oli Mario Jurosella 96 kilosta, joka ei todellakaan jäänyt kauaksi.

Alla hyvälaatuisia kuvakaappauksissa kisoista (selvyyden vuoksi vasemmalla Katarina ja oikealla Julma-Jyrki)

katarina leuka uusiJyrki leuka uusi

 

Espoo – Weighted Chin-Up Open

Tässä kisassa kirjoittajalla oli mahdollisuus seurata vain puolet kisoista: naisten sekä miesten alle 70 kg sarjat. Aivan kuten edellä mainitsin, oli Katarina mukana naisten kisassa mutta valitettavasti tulos jäi samaan kuin SM-kisoissa Laukaalla. Pieni videoanalyysi osoitti, että 38 kg yritys oli piirun verran parempi Otaniemessä. Kaikki naiskilpailijat olivat vetäneet yli 40 kg kisoissa, joten tiedettiin että kovaa taistelua kirkkaimmasta mitalista tultaisiin käymään. Näin olikin: Johanna Tupamäki ja Noora Kärkkäinen vetivät molemmat SE-raudan 43 kg, mutta Johanna 1,5 kg painavampana vei voiton.

Koska kyseessä oli avoin kilpailu, oli mukana myös ulkomaan edustusta: Viron maalta kaksi vetäjää, jotka tosin tuloksillaan eivät mahtaneet mitään Suomen kokeneille vetäjille. Ehkä he kuitenkin levittävät sanaa Baltiassa ja lisäpainoleuanveto pääsee leviämään noroviruksen lailla myös muualle Eurooppaan.

Miesten raskaammista sarjoista en pysty niinkään paljon kertomaan, mutta ainakin Mario Jurosen vetoa voidaan pitää yhtenä kovimpana (videota odotellessa!). Tulos 96 kg on uusi SE. Lauttamus kokeili jälleen 100 kiloa, mutta valitettavasti saamme vielä odotella tuon maagisen rajan rikkomista…

Kaiken kaikkiaan kisoissa nähtiin 4 SE:tä

  • Harri Kangas (alle 70 kg) 86,6 kg
  • Arto Immonen (M50) 70 kg
  • Mario Juronen (alle 90 kg) 96 kg
  • Johanna Tupamäki (naiset alle 70 kg) 43 kg

DSC_1565

Pro-Jaakko