Kausi alkuun otevoimailulla

Kauden 2019 – 2020 ensimmäinen kisa oli nimeltään Otevoimakolmio, vaikkakin yhdessä lajissa ei niinkään mitattu otevoimaa vaan muuta ”staattista kestävyyttä”. Alkuperäinen kisasuunnitelma sisälsi lajit

  1. Myötäotemaastanosto (ei sormilukkoa)
  2. Lekan nosto vaakatasossa mahdollisimman kaukaa lyömäpäästä
  3. Krusifiksi

Osa kannustin-/tuomarijoukoista ei kuitenkaan päässyt paikalle – ja siksi ei lekakaan. Näin ollen laji 2 korvattiin vanhan kunnon levypainojen pidolla (sormien välissä).

Osallistujat näet ao. kuvasta. Olafin ”ilmottautuminen” jäi viime hetkeen, mutta hänet hyväksyttiin yksimielisesti mukaan vaikka punnitukseen ei päässytkään (HUOM! ei tasatuloksia, joten painoilla ei väliä) 😉

Ylhäällä vasemmalta (d =debyytti): Aki (d) , Mathilda (d), Reijo (päätuomari), Olaf, Tommi, Ida. Alla vasemmalta: Tuukka, Jaakko, Yusif, Yusifin pohkeet.

Myötäotemaastanosto

Legenda kertoo, että ainakin yksi kovimmista (lue: kovin) myötäotevetäjä ei päässyt paikalle, joka tarkoitti muille ilmaisia pisteitä. Nostoissa käytettiin IPF-maastanostosääntöjä eli ”down!”-komennon jälkeen painot oli saatettava alas. Loppuojennuksissa kuitenkin epäselvyydet tulkittiin nostajien eduksi. Absoluuttinen tulos ratkaisi tarkoittaen että IPF- tai WILKS-kertoimia ei käytetty lopputuloksissa. Tasatuloksissa kuitenkin kevyempi nostaja voittaa. Naiset nostivat 15 kilon tangolla ja miehillä oli normaali 20 kilon tanko. Laakerointi oli molemmissa huippuluokkaa.

Miehillä tulokset vaihtelivat 140,0 – 167,5 kilon ja naisilla 100 – 120 kilon välillä. Tosin, jos naisilla olisi ollut vielä neljännet yritykset, olisivat painot todennäköisesti vaihdelleet 110 – 130 välillä. Alla tulokset:

Levypainojen pito

Koska kisa oli Kluuvissa, ei Eleikon tai Leokon rautakiekkoja päästy hypistelemään, vaan tyydyttiin Gymlecoon(?) Lajissa siis miehet pitivät molemmissa käsissä kahta 10 kilon kiekkoa (eli yht. 40 kg) ja naiset yhtä 15 kilon kiekkoa (eli yht. 30 kg) mahdollisimman kauan. Gymlecon kiekoissa oli erikoisuutena erinäiset lovet, joihin saattoi saada kätevästi sormensa. Tämä saattoi hyödyttää ainakin osaa kilpailijoista. Tulokset alla:

Käytetyt levypainot (10 ja 15 kg)

 

Krusifiksi

Koska HYV on täynnä nöyriä kisaajia ja kansainvälisissä voimamieskisoissa krusifiksin painot ovat 16 kiloa, päädyttiin valitsemaan miehille 7 kilon ja naisille 5 kilon käsipainot. Lopputuloksena oli erittäin hapokasta tahkoamista (ks. tulokset alla).

 

Sitten Leo tuli viihdyttämään ja bodattiin ja mentiin saunomaan ja syömään. Sitten menimme kotiin.

Lopputulokset, jotka myös samalla näyttävät kauden tilanteen:

 

Teksti: Jaakko

Kuva: Simo