HYV:n perinteinen joulu(kisa)

Jo vuosia tapana ollut joulukuun voimanostokisa pidettiin kovan väännön jälkeen Otahallilla. Pienen informaatiokatkon jälkeen kaikki kisaajat olivat kuitenkin enemmän tai vähemmän ajoissa ja, mikä tärkeintä, oikeassa paikassa.

Ennen kisaa tuli valitettavan monta peruutusta. Aivan kuten edellisessä jutussa mainitsin Ivanin sairastumisesta, ei täyttä parantumista myöskään viikkoa myöhempään kisaan saatu. Ivanin lisäksi myös Axu ilmoitti kisa-aamuna flunssasta. Näin ollen emme päässeet näkemään ehkä HYV:n suurimpia mavekorotuksia. Pari muuta kisaajaa kokivat vastaavanlaisia oloja mutta eri syistä: Yusif kikkaillessaan painonsa kanssa ja kokeillessaan muokattua T-nationin ”shredded in 6 days” -menetelmää tai allekirjoittanut lyhyiden uniensa vuoksi.

Tänä vuonna saimme miehiin uuden kisaajan, Jonnen, jonka taso oli tietenkin jo ennen kisaa tarkkailtu Youtubesta. Filmien perusteella saimme mukaan yhden kärkisijoista kamppailevan nostajan. Naisissa uusia kisaajia oli kaksi, Ida ja Oili, jotka haastoivat jo kisakokemusta kerryttäneen Veeran.

Viime kisoista oppineena saimme mukaan kolme tuomaria: Sami, Reijo ja Jyri. Näin ollen huutoäänestyksiä ei jouduttu pitämään.

Jalkakyykky

Kyykky lähti kaikilla rutiininomaisesti käyntiin. Valitettavasti ”katsojat” tulivat myöhässä ja kisaajat toimivat nostojensa lisäksi lastaajina. Kahdeksan kisaajan seurue oli onneksi sopivan kokoinen tällaiseen säätöön ja kisa ei venynyt totuttua pidemmäksi.

Miesten kovimmista kyykyistä vastasivat Jonne ja Tuukka. Molemmat kyykähtivät selkeästi syvän 210 kg (ks. kuva alla). Naisissa taas kovimman raudan, 110 kg, taisteli ylös Ida. Jutun lopusta löytyvät kisavideot, joten löydätte kaikkien kyykky- ja penkkisuoritukset sieltä. Kun katsotte kyykkyä, niin huomioikaa kuvakulma: videolla lähes kaikki kyykyt näyttävät riittävän syviltä, mutta osa niistä silti hylättiin. IPF-tuomaroinnissa on totuttava tiukkoihin tuomioihin.

Tuukan huippusyvä 210 kg. Suora kulma lisätty jälkikäteen. Kuvauskulman vuoksi ei anna kuitenkaan todellista kuvaa syvyydestä.

Tuukan huippusyvä 210 kg. Suora kulma lisätty jälkikäteen. Kuvauskulman vuoksi ei anna kuitenkaan todellista kuvaa syvyydestä.

Nostojen välissä psyykkailtiin kukin omalla tavallaan. Veera ja Ida saivat hymyilystä huolimatta kovia suorituksia aikaiseksi. Kuva: Anniliina Lassila

Nostojen välissä psyykkailtiin kukin omalla tavallaan. Veera ja Ida saivat hymyilystä huolimatta kovia suorituksia aikaiseksi. Kuva: Anniliina Lassila

Penkkipunnerrus

Ennen penkkipunnerruksen alkua katsoja-toimitsijoita oli päässyt paikalle jo jonkin verran. Kluuvin sanansaattaja Leo vastasi viihdyttämisestä hämmentäessään kilpailijoita omalla tavallaan. Hyvä niitä kisaajien henkistä puoltakin on testattava. 😉

Päätuomarin vaihduttua toukokuun kisasta, ottivat kisaajat vallan valitessaan kisapenkkiä ja -tankoa. Näin ollen lopputulemana oli ”epävirallinen” tanko, josta kuitenkin tehtiin virallinen vain tarkkailemalla oteleveyksiä normaalia tarkemmin. Ehkä se selittää erityisen kovat tulokset…

Naisissa energiaa riitti myös neljänsiin nostoihin: Veera ja Ida halusivat ottaa harmittavasti epäonnistuneet kolmannet nostonsa uusiksi. Molemmat onnistuivat, mutta näitä nostoja ei kuitenkaan rekisteröidä virallisiin tuloksiin vaan (vähintään) nostajien omiin mieliin, jotta ne muistetaan rikkoa sitten seuraavissa kisoissa.

Miehissä Ivan ilmeisesti rekrysi itselleen uhkaavan penkkaajan: Jonnen 155 kg nosto oli yksi kovimpia HYV:n voimanostokisoissa nähtyjä. Paketti pysyi tiukkana noston loppuun asti johtaen pienehköön selkäkramppiin mukavasti ennen maastanostoa…

Maastanosto

Kisa jatkui tiukkana maastanostoon asti. Miehissä selkeä top 3 oli painojärjestykssä Yusif, Tuukka ja Jonne. Naisissa Ida oli karannut vahvan penkkinsä (ja toki kyykkynsäkin) siivittämänä hyvään johtoon. 155 kg veto näytti niin kevyeltä, että joko Push&Pull- tai toukokuun voimanostokisassa HYV:n naisten ennätystä tullaan vähintään sivuamaan (Katariina P:llä nykyinen ennätys 160 kg).

Ida ja 155 kg, joka lähentelee HYV:n naisten ennätystä. (Sala)kuvaajana Leo

Tällä kertaa suurimmat mave-raudat jäivät 240 kiloon. Kyykyn tavoin näistä vastasivat jälleen Tuukka ja Jonne ja molemmilla näytti olevan vielä potentiaalia neljänsiin nostoihin. Yusif taas hoiti hoikimpana mies-kisaajana kovimman WILKS-tuloksen ja vei kisan voiton. Vielä kuitenkin alle 400 WILKS, joten tavoiteltavaa rittää. 😉

Ida keräsi jokaisessa laijssa voiton ja näin ollen poistui paikalta voittajana. Tulos oli sellaista tasoa, että sillä kehtaisi jo suunnata kansallisiin kisoihin. Toiseksi tuli Veera ja kolmanneksi debyyttinsä tehnyt Oili.

Sokerina pohjalla Villen 100 % RAW (no belt, no straps, no wraps, no mirror) mave.

Voittajan tehtävä on olla yläosattomissa ;)

Voittajan tehtävä on olla yläosattomissa 😉

 

Tuloksia ja kauden tilanne alla.

Tulokset HYV 2017 joulu

Alla lajikohtaiset tulokset

Nostot

Kauden pistetilanne

Pistetilanne naiset Pistetilanne miehet

Kisavideot

 

Juttua päivitetty 25.12.2017 klo 20:47: Idan maastanosto ei sivunnut nykyistä HYV:n naisten ennätystä.

Teksti: Jaakko

Kuvat: Anniliina Lassila ja Jyri

Videot: Leo ja Yusif