3.9.2016 Voimailukisan tulokset

Ja jälleen on kausi saatu startattua. Kyseessä oli siis vanha tuttu voimailukilpailu Meilahden kentällä. Osanottajia oli tällä kertaa vain kolme kappaletta, mutta silti kisasta tuli mielenkiintoisen tiukka ja lopussa kenties myös hiukan yllättävä. Tällä viikolla seuraamme liittyi uusi jäsen (Pekka), joka osoitti selvästikin kilpailuhenkeä ja osissa lajeissa iski luun kurkkuun vanhoille HYV:n konkareille. Mies puhui, että on vasta aloitellut voimailun (liekö totta 😉 ).

Jokaisessa lajissa kisailtiin tiukasti sijoituksista: Esim. kuulassa Pekan ja Voima-Jyrin ero oli vain parikymmentä senttiä – Sampsa tässä omaa luokkaansa. Saappaanheitossa taas Voima rykäisi ensimmäisellään yli 23-metrisen, joka oli samalla voittotulos. Sampsa ei jäänyt tästä kauaksi: vain reilu kymmenen senttiä! Mittausvirhe kahden senttimetrin luokkaa… Saappaanheitto muistutti osittain Suomen keihäsmiesten mittelöä (hyvässä mielessä).

Farmarikävely vaikutti olevan pikemminkin kivunsieto+pikajuoksukilpailu kuin tyypillinen voimailulaji. 50 kg (2×25 kg kiekko) per käsi ja Sampsan 200 metrin juoksijan rakenne olivat tässä suotuisat ja voitto irtosi näytöstyyliin. Pekka ja Voima kisailivat tiukasti toisesta sijasta: tässä Pekka parempi pidettyään loppusuoran nopeuden vähintään alun tasolla. Voimalla pieni hyytyminen maksoi pari sekuntia liikaa..

Kahvakuulapunnerruksessa (20 kg per käsi) vastaavanlainen tilanne kuin lastauksessa. Voima ja Pekka taistelivat toisesta sijasta ja Sampsa meni menojaan. Tässä tekniikkaharjoittelu olisi ehkä ollut paikallaan. Aikaa oli nimittäin 3 minuuttia, mutta kahvakuulia ei saanut laskea riipuntaan. Kaikilla kuitenkin suoritus kesti maksimissaan 70 sekuntia. Myönnettäköön että kuulien lepuuttaminen olkapäillä ei ole helppoa.

Viimeinen ja Voima-Jyrin puheiden mukaan kovin laji oli lastaus. Pitkäkestoisin suoritus, jossa 25 kg:n kiekkoja lastataan neljä kappaletta. Pistetilanne tässä vaiheessa oli se, että sijoitukset eivät tulisi muuttumaan. Tämä ei kuitenkaan muuta tosivoimailijoiden asennetta (nyrkki!). Johtoasemassa Sampsa lähti ensin liikenteeseen ja aika oli kova: 1:27,6. Suorituksen jälkeen mies mainitsi että hiukan säästeli alkuvaiheessa, joka saattoi maksaa muutaman sekunnin. Seuraavana Voima-Jyri, joka veti koko suorituksen tasaisen tappavalla nopeudella. Aikaa meni reilu kaksi minuuttia. Viimeisenä vuorossa Pekka. Lähtö oli erittäin nopea ja ensimmäinen kierros alle kaksikymmentä sekuntia, joka tarkoittaisi Sampsan ajan päihittämistä jos vain nopeus pysyisi samana. Toinen kierros vielä n. kahdenkymmenen sekunnin aikaan. Kolmas osoitti hiukan hyytymistä, mutta ei pahasti ja jännitys tiivistyi entisestään. Viimeinen kiekko ja maaliin ajassa 1:24,9 ja lajivoitto! Näki kyllä miehestäkin että kaikkensa antoi..

Kuten neljän pikselin pistetaulukosta näette, niin Pekka ja Jyri kävivät tiukan taiston toisesta sijasta. Ja jos lajien tuloksia katsotaan, niin mitä tahansa olisi voinut tapahtua.

Voimailu meilahti tuloksetRyhmä voimailu meilhatiPekkaSampsa meilahtiJyri

Teksti: Pro-Jaakko

Kuvat: Voima-Jyri